Camino kaarten, cards, postales

Camino cards, Step by Step.

Deze ansichtkaarten zijn niet zomaar ontstaan. Ik heb zelf grote stukken van de Frances, de Norte en de Portugese route gelopen. Een jaar later zijn deze tekeningen tot stand gekomen, door een proces van ervaringen, ideeën van anderen en de wens te wonen waar we gelukkig zijn. Na maandenlang in een camper geleefd te hebben zijn we neergestreken in een klein dorp aan het eind van de wereld, Fisterra.

De kaarten bevatten veel symboliek, de een meer dan de ander. Symbolentaal is een oeroude taal die herkent en begrepen wordt door de ziel. Wat jij ziet op deze kaarten kan een diepere boodschap voor jou zijn. Maak verbinding met deze boodschap en voel wat het jou te zeggen heeft.

Alle kaarten zijn te bestellen voor € 1,- per stuk of een set van 10 voor €9,- excl. verzendkosten.

Stuur me een mailtje met je bestelling en je adres gegevens, lindawuijts@gmail.com

Blaren, blisters, ampollas

Blaren, blisters, ampollas

Blaren, Blisters, Ampollas

Ai, niet alles gaat van een leien dakje! “Nog zoveel kilometer te gaan en ik kan niet meer”. Ontspan, maak je geen zorgen en zorg goed voor je eigen lichaam, ga niet over je grenzen. Neem de tijd om te ontspannen en te genieten!

Ai, not everything go’s as easy as you wish! “Yet so many miles to go and I can’t do anymore”. Relax, don’t worry, be happy and take care of your body, watch your borderline. Take your time to enjoy.

¡Ai, no todo está va bien! “Todavía mucho más kilometro por caminar y yo no puedo”. Relajado, no te preocupes y cuidas por su cuerpo, no pasa su frontera. Tienes tiempo por disfrutar?

 

Santiago de Compostela

Santiago de Compostela

En dan eindelijk ben je daar, de eind bestemming is bereikt! De begeerde ‘compostela’ in je zak. Genieten van de euforie, dat heb ik toch maar mooi gepresteerd. Op naar de kathedraal om het wierookvat te zien slingeren. Op tijd een bed vinden, eten en drinken. Wat zit er verborgen achter het vijgenblad? Wat verberg je nog? Wat heb jij onderweg vrij gemaakt van schaamte? Of waar schaam jij je nog voor?

De pleister staat voor alle moeilijkheden die je onderweg tegen kwam.

Het vliegtuig brengt je terug naar huis. Met welk gevoel ga je terug?

Een vogel in haar nest, nieuw leven… of tijd om te settelen?

Oog, Eye, Ojo

Oog, Eye, Ojo

Het oog, the eye, la ojo,

Deze kaart staat vol symbolen, hieronder volgt een uitleg van enkelen. Waarschijnlijk zie jij er nog meer.

Zoveel mensen (schoenen) lopen over de camino paden, arm of rijk (gouden muiltjes) hier is geen verschil, je loopt op je eigen benen, op je eigen tempo, de een wat gemakkelijker dan de ander. Links staat de kathedraal van Santiago de Compostela, met het wierookvat slingerend naar buiten, iedereen zegenend. Na een blik in Santiago en een ervaring rijker, loop je door naar het einde van de wereld. Door het al ziend oog, wat alles ziet, naar de oude wereld, die verborgen ligt in je eigen zielenkennis. Rechts ligt het labyrinth, symbool voor het leven. Je gaat erin onzeker, zoekend, niet wetende waar naartoe of hoe de weg zal zijn. Langzaam maar zeker ervaar je dat je niet kunt verdwalen, het zelfvertrouwen neemt toe bij elke stap die je zet. Dan, in het centrum kom je thuis in jezelf, dan ben je een met het goddelijke licht.

De kruisen maken ruzie, de een slaat de ander, om zichzelf groter te laten zijn. Dit staat symbool voor de voortdurende strijd tussen mensen (en hun religie).

De pijl en het caminopaaltje wijzen de weg. Finisterre ligt op een landtong. Als je van verre aan komt lopen zie je dat het de vorm heeft van een dolfijn. En als je geluk hebt en de zee afspeurt kun je dolfijnen spotten! Op naar de kaap, naar de vuurtoren voor de zonsondergang. Een prachtige afsluiting van een inspirerende voettocht.

Keltisch kruis, Celtic cruz, Celtic cross

Keltisch kruis, Celtic cruz, Celtic cross

Keltisch kruis.

Ik ben gek op knopen en vlechten en heb vanuit vele kruisen deze gekozen.

 

 

Hartweg, heartway, camino corazon

Hart, heart, corazon

Hart

Alleen en toch samen. Het lopen over de camino brengt je bij jezelf en je eigen hart. Soms moet je daarvoor de muur om je heen afbreken. Of ergens doorheen gaan, je eigen emoties onderzoekend. Symbolen van de camino; stapelbedden op zalen, slapen of wakker liggen tussen vreemden. De wandelstok, je hulp als je benen niet meer zo willen. De Jakobsschelp, als teken dat je een pelgrim bent, op weg. Stempels verzamelen onderweg, de pleister voor bescherming, troost en heling. Dwars doorsnede van ‘de weg’ camino Frances. En aan het eind met het vliegtuig weer terug naar huis.

Galicia, Espana

Galicia, Espana

Galicia

Het groene Galicië met zijn kilometers lange kronkelige en deels gevaarlijke kustlijn. Kleine weggetjes en vele stille paden, door bossen en velden. Talloze dorpen met kleine kerkjes, kapelletjes, bars en restaurants, waar het goed zal smaken. Speciale graanschuurtjes ‘horreos’ sieren het landschap. Ze beschermen de maiskolven tegen vraat van knaagdieren. Deze muis heeft geluk en woont op de juiste plek! En niet te vergeten de boeren met hun mestkarren, die hun land, zo groot als postzegels, bemesten. Ze verspreiden een niet weg te blazen stank.

Pauze, take a break, descanso

Pauze, take a break, descanso

Pauze

Waar ga je heen? En waarom? De weg is nog lang, wat zul je nog tegenkomen? Tijd voor een break!

Camino Santiago

Camino Santiago

Camino Santiago

De bekende jacobsschelp met een hart. De voeten goed gebruikt, nu even verlost van wandelschoenen. Het lijkt wel een vakantie kiekje. “Ik doe de camino op m’n slippers!”

 

 

Cabo Finisterre

Cabo Finisterre

Finisterrae.

Finisterre in het Spaans, Fisterra in het Gallego. Het bracht mij in het begin in verwarring. Een speciale kaart. Het pad gaat door de meeuw, de meeuw door de dolfijn, zijn staart heeft iets menselijks? De laatste loodjes, de eind bestemming bereikt. Tijd om afscheid te nemen van meegedragen ballast, in het vuur of in de zee. Tijd voor de zonsondergang bij de vuurtoren, als het weer meezit! In de vuurtoren haal je nu echt de laatste stempel.

Camino love

Camino love

Camino love

Mijn eerste tekening waarmee alles begon. Ideeën en ontwerpen uitwerken, vanuit liefde voor de camino. Liefde op de camino. Liefde om op te sturen vanaf de camino.

Terug naar boven