Over mij

 

Ik ben Linda Wuijts, in 1963 geboren en getogen in Eindhoven. Moeder van een zoon en dochter. Onze zoon was een enorme handenbinder. In zijn tweede levensjaar kregen we te horen dat we blij mochten zijn met alles wat hij zou leren. De diagnose, autisme met een verstandelijke beperking viel. Dat was een harde klap, maar ook een opluchting, omdat ik als moeder erg aan mezelf was gaan twijfelen. Al die huil en krijsbuien, nu kon ik dat beter plaatsen en ik las van alles over autisme, zodat ik hem beter kon begrijpen en begeleiden. Ons gezinsleven draaide altijd om onze zoon. Iedereen moest rekening met hem houden, ook van zijn jongere zus werd veel gevraagd. We liepen op eieren en de spanning in ons gezin was groot.
Ik deed vrijwilligerswerk op scholen en bij het IVN. Na jarenlang voor het gezin gezorgd te hebben, wilde ik wat meer verdieping in mijn leven.
In 2001 startte ik met de opleiding helend tekenen, aan de Kolam in Zutphen. Deze scholingsweg heeft mij op mijn pad gebracht. Hier kreeg ik de zielenvoeding, die ik zo broodnodig had. Ik zette al mijn zintuigen open en voedde mijzelf. Het was voor mij een groot geluk om naar de opleiding te kunnen gaan, ik genoot met volle teugen, van alle informatie en vooral het interessante (teken) huiswerk! Het diepere weten, mocht voorzichtig naar buiten komen. Wat een bevrijding en uitdagingen, lagen in het verschiet. Tijdens de opleiding moesten we zelf ook therapeutische sessies ondergaan en een autobiografie tekenen. Hierdoor kreeg ik veel inzichten in mijn patronen, overtuigingen en aannames. Door deze bewustwordingsprocessen, heb ik mijzelf ontwikkeld en groeide, als mens, als tekendocent en als tekentherapeut. In 2006 heb ik de opleiding afgerond. Sinds 2003 geef ik tekenlessen, tekensessies en workshops.
Na een van de vele aanvaringen met mijn partner nam ik een innerlijk besluit dat ik zo niet meer verder kon en wilde leven, dat er iets drastisch moest veranderen!
En zie het komt gewoon op mijn pad. Mijn leven krijgt een andere wending als ik meega met de Bourgondische reinigingsweek. Die eerste week heeft mij totaal bij mijzelf teruggebracht. Ik was zwaar ziek en zag het leven niet meer zitten. Mijn lampje was uit! Na die week was ik heel erg opgeknapt en kon ik verder, maar hoe… Na nog een reinigingsweek was het zover…
Ik heb mij langzaam bevrijd uit de jarenlange onmogelijke gezinssituatie en mijn zoon heeft een prima woonplek gekregen in een instelling.
De liefde slaat in als een bom en vanaf 2009 ga ik samenleven met Pablo van Well. Onze samenwerking gaat heel goed. We zijn goed op elkaar afgestemd en geven massages reinigingsweken, relatie driedaagse, chakra workshops en zweethut ceremoniën. Het is een moeilijke periode van afscheid en verdriet, maar ook een met veel geluk en diepe liefde. Ons leven wil maatschappelijk niet tot bloei komen, mede door een val van de fiets en de langdurige gevolgen van een zware hersenschudding. Op de plaats waar we wonen zijn we niet happy en we besluiten het over een andere boeg te gooien…
Ik houd van veranderingen, uitdagingen en avontuur en ik heb in mijn leven al vele reizen mogen maken. We kopen een camper en gaan de uitdaging van het avontuur aan? Hierover heb ik een boek geschreven ‘Op zoek naar onze bestemming’.
Elk jaar geven we in september de Bourgondische reinigingsweek, een succesvolle week waarbij wij beiden onze talenten inzetten om mensen bij zichzelf te laten komen.
We zoeken rust en stilte in de natuur en wandelen graag. Inmiddels hebben we zoveel schoonheid om ons heen mogen ervaren, dat we dat graag willen delen met anderen. Je kunt bij ons een wandelweek of therapieweek op maat krijgen.

In 2016 hebben we de bourgondische reinigingsweek gegeven. Het is voorbij de grotere groepen en het huren van dure accommodaties in België. We gaan verder met kleine groepen, stellen en iemand alleen, in Spanje. We werken op aanvraag en op maat. Wat klopt bij jou en bij ons is goed, alles is mogelijk, daar gaan we voor.

Creeren

creëren