Tekentaal

Wat is tekentaal?

Tekentaal is de taal van tekens. Al sinds de oertijd gebruiken mensen tekeningen om zichzelf uit te drukken en om te communiceren. Denk aan tekens op rotsen, gebruiksvoorwerpen, kleding, lichaamsdelen enz. Kinderen tekenen, voordat ze leren schrijven. Het is een natuurlijke manier om wat innerlijk leeft naar buiten te brengen.

Alles wat je tekent, komt van binnenuit, en is altijd goed!

Het is een bevrijding om jezelf vrij te voelen, uitdrukking te kunnen geven aan wat van binnen leeft. Op welke manier dan ook.

Een tekening kun je ‘lezen’, via de taal van de tekening, kom je een stukje dichter bij jezelf. Als je tekent, komt er bewust en onbewuste informatie op papier. Door vragen te stellen over de tekening word je bewuster van wat er speelt en kun je hier anders mee om leren gaan.

   Tekentaal lessen

Als tekentaaldocent zorg ik voor opdrachten en technieken om je te helpen met het ontwikkelen van je expressie vermogen. Ook help ik je met te voelen wat die beelden met je doen. “Wat heb ik hier getekend? Wat zegt dit over mij?” Je eigen creativiteit mag vrij naar buiten komen, je ontdekt de kunstenaar in jezelf.

Je werkt met verschillende teken materialen, o.a. kleurpotlood, bijenwas, pastelkrijt, ecoline, plakaatverf.

 Je hebt geen teken ervaring nodig.